strona główna o fundacji projekty kim jesteśmy wesprzyj nas kontakt
aplikuj
warsztaty stypendium mentoring
program
stypendialny.
Program stypendialny jest skierowany do młodzieży, zamierzającej rozpocząć studia wyższe na wiodących, polskich uczelniach, która dla osiągnięcia tego celu potrzebuje stosownego wsparcia finansowego.
Dla kogo jest nasz program stypendialny?
Program stypendialny przeznaczony jest dla absolwentów szkół średnich, którzy wyróżniają się szczególnymi wynikami naukowymi oraz zaangażowaniem w działalność społeczną. W ramach procesu rekrutacyjnego ocenie podlega również sytuacja finansowa rodziny.
Co otrzymam w ramach stypendium?
W ramach stypendium otrzymasz comiesięczne wsparcie finansowe w trakcie trwania roku akademickiego,a w okresie wakacyjnym wraz z naszymi partnerami pomożemy Ci znaleźć praktyki lub staże, aby od pierwszych lat studiów zdobywać cenne doświadczenia zawodowe. Będąc częścią naszego programu otrzymasz także możliwość uczestnictwa w realizowanych przez nas warsztatach oraz programie mentoringowym.
Jak długo trwa program stypendialny?
Program stypendialny obejmuje finansowanie studiow przez 3 lata. Został zaprojektowany on tak, aby po tym okresie płynnie wkroczyć na rynek pracy i rozpocząć budowanie swojej niezależności finansowej.
jak aplikować?
Zgłoś chęć uczestnictwa w programie stypendialnym.
Do swojej aplikacji załącz:
1. Skany świadectw od początku szkoły średniej
2. Min. 2 listy polecające (np. od nauczycieli)
3. List motywacyjny w dowolnej formie (np. pisemnej lub filmik)
4. Oświadczenie o dochodach rodziny
Klauzula RODO - pobierz tutaj
Weryfikacja zgłoszeń przez fundację.
Wybrane osoby zaprosimy do kolejnego etapu.
Rozmowa kwalifikacyjna.
W ramach ostatniego etapu rekrutacji chcielibyśmy się z Wami spotkać i poznać Was lepiej.
Finalna decyzja dotycząca przyjęcia do programu.
Witamy w gronie stypendystów!
aplikuj!